Taal

NederlandsFrançaisEnglish

Login



Kalender

No current events.

Sociale Links

Paardenmelk PDF Afdrukken E-mail

Een stukje geschiedenis

De Russische steppevolkeren gebruiken het sinds de oudheid als middel tegen vele ziekten en ter versterking van het gehele lichaam. Meer en meer wordt er tegenwoordig ook in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en recent hier bij ons gebruik gemaakt van dit uniek natuurproduct.

Uniek natuurproduct

Paardenmelk lijkt qua samenstelling verbazend veel op moedermelk! Het bevat veel energie en ijzer, vitaminen (A,B,B2,B6,B12,C,E), mineralen en sporenelementen. Het is rijk aan albumine (wat de melk veel beter verteerbaar maakt), het vetpercentage is laag en bovendien grotendeels onverzadigd.

Voor wie en voor wat paardenmelk?

 • stofwisselingsproblemen en de gevolgen ervan
 • darmproblemen (diarree, obstipatie, ...), reiniging van de darmen, herstellen van de darmflora
 • maagproblemen (brandend maagzuur, maagzweer, ...)
 • huidproblemen (eczeem, allergie, psoriasis, ...)
 • hartproblemen (hoge bloeddruk, hartinfarct, cholesterol, ...)
 • lever ontlasten en zuiveren
 • weerstand verhogen
 • energie opbouwen en verhogen
 • ondersteuning chemotherapie
 • voor iedereen die zich bewust is van het belang van goede voeding

Paardenmelk stimuleert de groei van goede bacteriën in onze darmen. Hun uitbreiding zorgt voor de verdringing van de slechte bacteriën die de oorzaak zijn van vele ziekten. Zij produceren nl. gifstoffen die de darmwand kan irriteren en in het bloed kunnen worden opgenomen. Door het drinken van paardenmelk wordt de darmflora hersteld en het bloed wordt gezuiverd.

Het gebruik van paardenmelk

Voor gezonde personen volstaat het om af en toe een kuur te gebruiken (voor- en najaar) om de weerstand te verhogen en de darmflora te herstellen. Bij ziekte merk je meestal na een periode van 4 weken dat er verbetering is. De kuur moet echter voortgezet worden tot de klachten verdwenen zijn of de verbetering stabiel blijf. De mogelijkheid bestaat dat de aandoening eerst lichtjes verergert en kort daarna vermindert of verdwijnt. Het spreekt vanzelf dat een ongeneeslijke ziekte ook niet met paardenmelk zal genezen maar de melk zal het lichaam wel in belangrijke mate ondersteunen. In vele gevallen kan men na verloop van tijd het gebruik van de melk stilaan afbouwen, nooit abrupt stoppen, ook niet als de kwaal over is. Een kuur bestaat uit 28 potjes van 1/4 liter vers ingevroren melk. De melk mag niet boven de 37°C opgewarmd worden (ook niet in de microgolfoven) omdat anders de unieke samenstelling van dit product verloren gaat. Chronische ziekten kunnen niet volledig stoppen. Tijdens de kuur kan je best gewoon doorgaan met je voorgeschreven medicatie. Waar paardenmelk 100% natuurzuiver wordt gedronken is hygiëne zeer belangrijk!

De merries

Al onze melkmerries zijn Belgische Trekpaarden. Ze leven samen met hun veulens in één grote kudde op de weide. In de voormiddag worden de merries van hun veulens gescheiden zodat wij 's namiddags 4 keer kunnen melken. De merries worden niet met medicijnen behandeld en regelmatig door de dierenarts gecontroleerd. Alle gezonde dieren kunnen met gevarieerd, hoogwaardig voeder goed produceren.

Belangrijk !!!

Personen met paardenallergie: eerst een klein slokje drinken, indien men er allergisch voor is, wat zeldzaam is, zal men dit onmiddelijk merken.

Prijzen

 • 1 liter diepgevroren melk
7,50 EUR
 • 1 kuur diepgevroren melk
50,00 EUR
 • 1 fles paardenlikeur
10,00 EUR